FRANCUSKIE ZAWIJAŃCE Z MAKIEM

4.5 (200 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pomysł dla tych, którzy jeszcze nie widzą co upiec na Święta.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - ciasto francuskie gotowe w arkuszach: 1 opakowanie
    - kutia staropolska: 1 puszka
    - Jajko: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Desery

Francuskie zawijańce z makiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto rozłożyć na stolnicy. Posmarować kutią pozostawiając wolne 2 cm wzdłuż dłuższych boków. Zwinąć w roladę zaczynając od dłuższego boku, delikatnie przyciskając nadzienie do ciasta. Gotową roladę pokroić na plastry, każdy o grubości ok. 2cm. Położyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem roztrzepanym. Piec 20 minut w temperaturze 180 stopni C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować