Chruściki francuskie z makiem

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Czy jedliście już takie chruściki, czy chruściki muszą być tradycyjne, otóż nie. Wystarczą tylko trzy składniki i 10 minut poświęconego czasu na przygotowanie, nie czekaj wypróbuj.

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 2 opakowania ciasta francuskiego
    • 40 g masy makowej w puszce
    • Cukier puder do posypki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta francuskie

Chruściki francuskie z makiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. Ciasto francuskie rozkładamy, smarujemy cienko masą makową, przykrywamy drugim ciastem francuskim.
  • ciasto 2. Kroimy wzdłuż na połowę i pionowo na paski 5 cm.
  • ciasto 3. Każdy pasek zwijamy dwa razy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    Pieczemy 15 minut w rozgrzanym piekarniku w 180 °C.
  • chruściki 4. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
    Gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować