Francuskie paszteciki

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Idealna wegetariańska przekąska. Znakomita na ciepło jak i na zimno. Sycąca - doskonała na tzw. mały głód.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ciasto francuskie gotowe: 1 opakowanie
    - serek do smarowania (smakowy, na słono): 1 opakowanie
    - oliwki bez pestek: 1 opakowanie
    - ser żółty (kostka): 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Francuskie paszteciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ścieramy ser żółty na grubych oczkach
  • 2. Rozwijamy płat ciasta francuskiego i rozkładamy ser równomiernie, nie za grubo, by nie powyciekał.
  • 3. Na ser smarujemy serek do smarowania o ulubionym smaku. Też nie za grubo.
  • 4. W równych odstępach kładziemy po oliwce (lub połówce, jak wolimy). Tak co 2,5 cm.
  • 5. Ostrożnie i ciasno zwijamy ciasto od tej szerszej strony. Po jednym "obrocie", odcinamy rulonik nożem. I tworzymy kolejne ruloniki (ok 5.)
  • 6. Każdy rulonik tniemy na kawałeczki tak, by w każdym kawałeczku była oliwka.
  • 7. Staramy się każdy pasztecik "zamknąć" z obu stron (zakleić), by nadzienie nie wypłynęło - kształtem będą przypominały małe poduszeczki.
  • 8. Wkładamy je do piekarnika nagrzanego do 190*C na 15-20 min., aż się zrumienią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Oliwki Ser żółty Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować