Francuskie paszteciki

5 (164 ocen)

  • 45 min

Paszteciki z farszem jajeczno-porowym

  • 45 min

Składniki:

  • 1/2 płata ciasta francuskiego
    2 jajka
    2 łyżki gęstej śmietany
    biała część pora
    sól, pieprz
    1 łyża masła do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (164 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Paszteciki

Francuskie paszteciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Paszteciki z farszem jajecznym 1. Pora pokroić w półplasterki i zeszklić na maśle. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i zetrzeć na grubym oczku, wymieszać z porem i śmietaną . Doprawić sola i pieprzem. Farsz rozsmarować na cieście francuskim, zwinąć w rulon, pokroić. Wierzch pasztecików ponacinać. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na złoty kolor (około 25-30 minut). Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz jajeczny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować