Francuskie gwiazdki z grzybami (do barszczu)

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Proste i szybkie gwiazdki do barszczu. Taki dodatek urozmaici wigilijny tradycyjny barszcz.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 270 g ciasta francuskiego
    - 250 g pieczarek
    - sól i pieprz do smaku
    - 0,5 cebuli
    - olej do smażenia
    - 1 łyżka wody
    - kminek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Barszcz Ciasta Przekąski Ciasto

Francuskie gwiazdki z grzybami (do barszczu) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki: Pieczarki obieramy, kroimy w kostkę i myjemy. Cebulę kroimy w kosteczkę. Pieczarki i cebule dajemy do garnka. Dodajemy wodę i gotujemy. Odparowujemy całą wodę. Dodajemy przyprawy, olej i chwilę przesmażamy. Pieczarki odkładamy do ostygnięcia.
  • 2. Formowanie: Z ciasta francuskiego wykrawamy gwiazdki. Na środek dajemy porcję pieczarek i przykrywamy drugą gwiazdką. Gwiazdki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Gwiazdki smarujemy wodą za pomocą pędzelka i posypujemy kminkiem. Pieczemy przez około 20-25 minut do zrumienienia w temperaturze około 200 stopni. Gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Grzyby Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować