Słonecznikowe krakersy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Polecam jako dodatek do zupy lub jako słoną, domową przekąskę.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1 szklanka mąki tortowej
    - 1 żółtko
    - 10 dag margaryny
    - sól na czubek łyżeczki
    - 0,5 łyżeczki bazylii

    Dodatkowo:
    - 1 jajko
    - 3 łyżki łuskanego słonecznika
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Przekąski

Słonecznikowe krakersy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Ciasto wałkujemy i wykrawamy krakersy, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Krakersy smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy słonecznikiem.
  • 2. Pieczemy przez około 15-20 minut w 180 stopniach. Gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Słonecznik

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować