Filo z makiem, bakaliami, orzechami i czekoladą

4.49 (188 ocen)

Roladki pełne rozmaitych pyszności.

Składniki:

  • opakowanie ciasta filo (miałam 7 arkuszy )
    2 łyżki mela

    4 łyżki dobrej jakości masy makowej
    2 łyżki kandyzowanej skórki z pomarańczy
    2 łyżki posiekanej suszonej żurawiny
    2 łyżki kropelek czekoladowych
    2 łyżki posiekanych migdałów

    50 g gorzkiej kuwertury
Wystaw ocenę:

4.49 (188 ocen)

Filo z makiem, bakaliami, orzechami i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Za pomocą silikonowego pędzelka, arkusze ciasta smarujemy mlekiem.

    Nakładamy jeden na drugi po czym na całej powierzchni rozsmarowujemy masę makową.

    Posypujemy ją równomiernie resztą dodatków.
  • 2. Zwijamy jak roladę po czym kroimy ostrym nożem na 10-12 części.

    Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

    Pieczemy około 35 minut w 180 stopniach.
  • 3. Odstawiamy do wystudzenia.

    W tym czasie rozpuszczamy kuwerturę.

    Każde ciasto polewamy małą łyżeczką czekolady.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Czekolada Mak Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

4.49 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ciasto z makiem, jabłkami i bakaliami

To może cię zainteresować