Ciasto z makiem, jabłkami i bakaliami

4.49 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Studiuję za granicą. Niestety, tak smacznego makowca tam nie kupię.

Składniki:

  • ● 50 dag maku
    ● 1,5 kostki margaryny
    ● 65 dag cukru pudru
    ● 90 dag jabłek
    ● 13 jajek
    ● 13 łyżek kaszy manny
    ● 3 łyżeczki proszku do pieczenia
    Do dekoracji:
    ● polewa czekoladowa
    ● płatki migdałów
Wystaw ocenę:

4.49 (200 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto z makiem, jabłkami i bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mak sparzamy i mielimy 3 razy.
  • 2. Margarynę ucieramy z cukrem. Dodajemy żółtka, mak i jabłka. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy z resztą składników do masy. Delikatnie mieszamy.
  • 3. Ciasto pieczemy 45 minut w blasze 24x40 cm w 170 °C. Dekorujemy polewą i płatkami migdałów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Jabłka Mak

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_12-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować