FILETY Z SANDACZA W PANIERCE

  • wyświetlono: 5745 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Bardzo smaczny

IMG_1811
  • 2 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

Filety z sandacza, dowolna ilość, u mnie mrożone
Sok z cytryny
Sól lub przyprawa uniwersalna
Pieprz cytrynowy lub kolorowy
Do panierki:
Mąka

Sposób przygotowania przepisu:

FILETY Z SANDACZA W PANIERCE

  • 1. Filety sandacza odmrozić, opłukać, pokroić na porcje.
    Następnie obficie skropić sokiem z cytryny, przyprawić przyprawą uniwersalną i pieprzem cytrynowym. Odstawić na 30 minut.
    Filety otaczać w mące i obsmażyć na rumiano, osączyć i przełożyć na blachę aby chwilę podgrzać w piekarniku, by doszły większe porcje.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzuWigiliarybyryba smażonaPostpanierowany filet z sandacza

Komentarze

Podobne przepisy

Sandacz w posypce z jajek

Dodane przez: ewaeu

Sandacz w posypce z jajek

Tak podany sandacz jest znakomity.

FILETY Z KURCZAKA W SEZAMOWEJ PANIERCE

Dodane przez: okulewicza

FILETY Z KURCZAKA W SEZAMOWEJ PANIERCE

Polecam przygotowanie filetów z...

Dorsz w panierce: wiórki kokosowe i czarnuszka

Dodane przez: PolskaGotuje

Filety z dorsza w panierce z wiórków kokosowych...

Danie proste, a jednak mało klasyczne....

Filety śledziowe a'la Matjas w złotej panierce

Dodane przez: e-jola1

Filety śledziowe a'la Matjas w złotej panierce

Polecam szczególnie dla smakoszy...

Sandacz w zalewie octowej

Dodane przez: ewaeu

Sandacz w zalewie octowej

Mazury to piękne lasy i jeziora....

Dodane przez: Pannasfera

Filet z sandacza w sosie musztardowo-miodowym

Przepis z powodzeniem nadje się...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE