FILETY Z SANDACZA W PANIERCE

4.5 (162 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Filety z sandacza, dowolna ilość, u mnie mrożone
    Sok z cytryny
    Sól lub przyprawa uniwersalna
    Pieprz cytrynowy lub kolorowy
    Do panierki:
    Mąka
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Filety z sandacza w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety sandacza odmrozić, opłukać, pokroić na porcje.
    Następnie obficie skropić sokiem z cytryny, przyprawić przyprawą uniwersalną i pieprzem cytrynowym. Odstawić na 30 minut.
    Filety otaczać w mące i obsmażyć na rumiano, osączyć i przełożyć na blachę aby chwilę podgrzać w piekarniku, by doszły większe porcje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować