Filet z indyka z grzybową nutą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Filet w aromatycznej marynacie jest doskonałą domową wędliną. Doskonały na kanapki, a podgrzany może stać się dodatkiem do ziemniaków czy ryżu.

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 filet z piersi indyka
    Marynata:
    3 łyżki sosu sojowo - grzybowego
    2 łyżki octu balsamicznego
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka sosu teriyaki
    2 łyżki przyprawy do mięs
    Dodatkowo:
    siatka wędliniarska-ok. 30 cm.
    naczynie do pieczenia z nakryciem
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Filet z indyka z grzybową nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Filet z indyka z grzybową nutą 1. Fileta myję, osuszam, odstawiam. Składniki marynaty mieszam, wykładam na fileta, nacieram, nakrywam, odstawiam na noc. Na drugi dzień fileta przekładam do siatki wędliniarskiej, układam w naczyniu do pieczenia, nakrywam, piekę ok. 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Naczynie wyjmuję z piekarnika, fileta wyjmuję, studzę, zdejmuje siatkę, wstawiam do lodówki-to ułatwi krojenie.

Porady

Fileta można upiec bez siatki, zmieni kształt ale nie pogorszy smaku:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Marynata Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować