Filet z piersi indyka gotowany w majonezie - domowa wędlina

4.78 (217 ocen)

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,2 kg mięsa z piersi indyka

    3 łyżki soli
    łyżka czarnego pieprzu ziarnistego
    łyżka cukru
    4 łyżki majonezu
    2 łyżki musztardy sarepskiej
    4 ząbki czosnku
    cebula
    4 kulki ziela angielskiego
    4 listki laurowe
Wystaw ocenę:

4.78 (217 ocen)

Zobacz również:

Majonez Wędliny

Filet z piersi indyka gotowany w majonezie - domowa wędlina - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso dokładnie oczyścić z błonek i delikatnie umyć.
    Do dużego garnka wlać 3-3,5 litra wody. Dodać sól, pieprz czarny w ziarnach, cukier, majonez, musztardę, rozgniecione ząbki czosnku, przekrojoną na pół cebulę, ziele, listki laurowe. Czosnku ani cebuli nie trzeba obierać. Pomieszać, najlepiej rózgą. Majonez ładnie rozprowadzi się w wodzie.
    Włożyć mięso do zalewy i garnek postawić na gazie. Garnek musi być przykryty. Gotować 10 min od zagotowania. Wyłączyć gaz i pozostawić do całkowitego wystudzenia ok 6-7 godz. Następnie powtórzyć czynność. Gotować 10 min i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Wyjąć mięso z zalewy i osuszyć papierowymi ręcznikami. Mięso jest gotowe. Można kroić, zajadać.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Gotowanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować