Filet z dorsza i ziemniaki pieczone w folii

4.46 (181 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób

Danie, które robi się samo:). By przyspieszyć sprawę, przed pieczeniem ugotowałam ziemniaki w mundurkach. Do tego zestawu pasuje surówka z kiszonej kapusty. Możemy użyć każdego rodzaju ryby, u mnie był to dorsz czarny.

  • 60 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 400g fileta z dowolnej ryby, u mnie dorsz czarny
    600g ziemniaków
    1 cytryna
    6 łyżek posiekanego koperku
    3 łyżki masła
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.46 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Filet z dorsza i ziemniaki pieczone w folii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki dokładnie myjemy, gotujemy w mundurkach. Kroimy na cząstki. Porcje układamy w folii aluminiowej, na wierzch każdej układamy masło, koperek i sól. Folię szczelnie zwijamy.
  • 2. Rybę kroimy na porcje, każdą posypujemy solą i pieprzem. Układamy na folii, skrapiamy obficie sokiem z cytryny, na wierzch układamy plastry cytryny. Folię szczelnie zwijamy.
  • 3. Rybę i ziemniaki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Ryby Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować