Filet kurczaka w sosie śmietankowo - czosnkowym

5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smacznie i szybko przygotowany filet z piersi kurczaka , w sosie śmietankowym ze sporym dodatkiem czosnku . Doskonałym dodatkiem będzie tu ryż , bądź ziemniaki - kiedy podamy go na obiad , a na śniadanie bądź kolacje proponuję razowe pieczywo .

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety z piersi kurczaka
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    4 łyżki oleju
    3/4 szklanki śmietany ukwaszonej 15%
    2 łyżeczki musztardy Dijon
    2 łyżeczki przyprawy - Natur z czosnkiem
    sól i pieprz do smaku
    zielenina do posypania
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Filet kurczaka w sosie śmietankowo - czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Filet kurczaka w sosie śmietankowo - czosnkowym 1. Kurczaka myję , osuszam , kroję w plasterki , posypuję solą i pieprzem , podsmażam na oleju z obu stron ok. 5 minut , posypuję pokrojoną w pół plasterki cebulą , posypuję przyprawą czosnkową , mieszam , podsmażam , dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek , podsmażam . Po całości polewam śmietaną , dodaję musztardę , lekko mieszam , duszę do redukcji śmietany , posypuję zieleniną .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Kurczak Śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować