Delikatne i soczyste filety z kurczaka na maśle w aksamitnym sosie pieczarkowym, danie świetnie pasuje do ziemniaków ale tak że i pieczywa, serdecznie polecam bo danie praktycznie samo się robi :)
40 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
1 filet duży z kurczaka
8 pieczarek
pieprz i sól
4 łyżki masła
Filet z kurczaka w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fileta oczyścić, przekroić wzdłuż na dwie porcję,oprószyć solą oraz pieprzem, masło roztopić na patelni i położyć mięso obsmażyć z każdej strony, podlać nie wielką ilością wody ok 1/2 szklanki
2.Pieczarki umyć i pokroić na plasterki, wrzucić do mięsa i smażyć do miękkości mięsa
3.Mąkę rozpuścić w wodzie i wlać do sosu, zagotować, w razie potrzeby doprawić pieprzem oraz solą
Komentarze