Filet z kurczaka w sosie pieczarkowym

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Delikatne i soczyste filety z kurczaka na maśle w aksamitnym sosie pieczarkowym, danie świetnie pasuje do ziemniaków ale tak że i pieczywa, serdecznie polecam bo danie praktycznie samo się robi :)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 filet duży z kurczaka
    8 pieczarek
    pieprz i sól
    4 łyżki masła

    Sos:
    łyżka mąki
    1/2 szklanki zimnej wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos pieczarkowy

Filet z kurczaka w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • filety z kurczaka w sosie 1. Fileta oczyścić, przekroić wzdłuż na dwie porcję,oprószyć solą oraz pieprzem, masło roztopić na patelni i położyć mięso obsmażyć z każdej strony, podlać nie wielką ilością wody ok 1/2 szklanki
  • 2. Pieczarki umyć i pokroić na plasterki, wrzucić do mięsa i smażyć do miękkości mięsa
  • 3. Mąkę rozpuścić w wodzie i wlać do sosu, zagotować, w razie potrzeby doprawić pieprzem oraz solą
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować