Filet z Kurczaka w Sosie Chrzanowym

4.5 (182 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Delikatny pyszny kurczak, inny niż codzienne pomysły na kurczaka, delikatny sos chrzanowy - Po prostu niebo w gębie !

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duży podwójny filet z kurczaka
    2-3 łyżki oleju
    2 duże cebule
    2 ząbki czosnku
    5 łyżeczek chrzanu tartego (ze słoika)
    1/2 łyżeczki kurkumy
    sól
    pieprz
    1/2 szkl śmietany 30%
    130g serka mascarpone
    1 i 1/2 szkl zimnej wody
    1 łyżka mąki pszennej
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z kurczaka w sosie chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Na oleju zeszklić czosnek i cebulę pokrojoną w kostkę.
    2. Następnie dodać kurczaka pokrojonego w kostkę, kurkumę i chrzan, całość dusić do miękkości.
    3. Doprawić solą, pieprzem, dodać mascarpone.
    4. Mąkę pszenną roztrzepać w śmietanie i wodzie, wlać do mięsa, zagotować do momentu aż uzyskamy odpowiednią konsystencje. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować