Faszerowany mostek cielęcy

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kuchnia chorwacka

  • 3 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg mostku cielęcego
    300 ml oleju
    przyprawa uniwersalna bez konserwantów Deko Smaku
    Farsz:
    2 czerstwe kajzerki
    100 ml mleka 3,2 %
    2 jajka
    1 mała cebula
    50 g wędzonego boczku
    3 łyżki oleju
    natka pietruszki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Faszerowane

Faszerowany mostek cielęcy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Faszerowany mostek cielęcy 1. Z mostka usunąłem kości. Płat mięsa naciąłem tak, aby powstała duża kieszeń. Mięso umyłem, osuszyłem, posoliłem, natarłem przyprawą.

    Bułki pokroiłem w kostkę, zalałem mlekiem oraz rozkłóconymi jajkami. Cebulę i boczek drobno pokroiłem, obsmażyłem na oleju. Wymieszałem z rozmoczoną bułką. Całość doprawiłem solą i pieprzem, posypałem posiekaną natką pietruszki. Dokładnie wymieszałem. Farszem wypełniłem kieszeń.

    Otwór zszyłem nicią. Mięso ułożyłem w brytfance, podlałem olejem, piekłem około 2 godziny w temperaturze 200 stopni C, polewając ciepłą wodą oraz powstającym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cielęcina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować