Pieczony schab cielęcy z kością

4.47 (163 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób

Schab cielęcy z kością. Nie potrzeba tu wielu przypraw, wiele wprawy w gotowaniu. A schab wychodzi soczysty i bardzo smaczny. Dzięki kości schab za bardzo nam się nie skurczy, i staje się soczysty. Pozostałą kość możemy potem wykorzystać na wywar do zupki. Takim mięskiem na pewno zaskoczymy naszych domowników jak i gości.

  • 15 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • Składniki:

    około 1-1.5 kg schab cielęcy z kością

    1/4 szkl oleju

    1 łyżka majeranku

    2 płaskie łyżeczki suszonych pomidorów z chilli

    1 płaska łyżeczka soli

    odrobina pieprzu czarnego

    1/2 łyżeczki mięty suszonej

    1 cebula

    1 główka czosnku
Wystaw ocenę:

4.47 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczony schab cielęcy z kością - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Schab z wierzchu delikatnie nacinamy. Cały schab smarujemy olejem

    2. Schab posypujemy przyprawami. Odstawiamy do lodówki na około 1 godzinkę ( można tę czynność pominąć), Cebulę i czosnek przecinamy w pół i układamy koło schabu w naczyniu

    3. Schab wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni (góra-dół) i pieczemy przez około 1 h 25 minut

    4. Po upieczeniu delikatnie uchylamy drzwiczki piekarnika.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cielęcina Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować