Eintopf-fafajka jednogarnkowy kapuśniak zachodniopomorski

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ta zupa bardzo mi zasmakowała,kiedy przeprowadziłam się na pomorze z lubuskiego. Prawdopodobnie danie to wywodzi się z kuchni ukraińskiej-podbiła moje serce i żożołądek

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kapusta kiszona (u mnie domowa): 50 dekagramów
    - słonina (mielona lub pokrojona w kostkę): 30 dekagramów
    - ziemniaki: 5 sztuk
    - cząber: 1 szczypta
    - pieprz, sól, oregano: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kapuśniak

Eintopf-fafajka jednogarnkowy kapuśniak zachodniopomorski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku gotujemy do miękkości kapustę.
  • 2. W garnku nr 2 gotujemy ziemniaki do miękkości. Jeśli będą miękkie ubijamy je w wodzie w której sie gotowały tak jak na piure.
  • 3. Na patelni zasmażamy słoninę. Dodajemy do ziemniaków.
  • 4. Do garnka z ziemniakami, słonina dodajemy wygotowaną kapustę kiszona. Dodajemy wszystkie przyprawy. Jeśli zupa jest mało kwaśna dodajemy wodę po kapuście.
  • 5. Podajemy zimną(łyżka powinna stać w garnku)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować