Dynioracuchy

4.5 (188 ocen)

szybko, słodko, smacznie, a do tego zdrowo - nie taka dynia straszna ;)

Składniki:

  • - 600 g dyni
    - czubata szklanka mąki
    - łyżeczka proszku do pieczenia
    - łyżeczka gałki muszkatałowej
    - 2 jajka
    - 2 łyżki cukru pudru
    - szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy

Dynioracuchy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wbić jajka, dodać mąkę, cukier, proszek i przyprawy. Wymieszać masę. Gdyby dynia była zbyt wodnista, można dodać do masy trochę więcej mąki. Odstawić na około 30 minut.
  • 2. Placuszki nabierać dużą łyżką i smażyć na suchej, ale dobrze nagrzanej patelni teflonowej.

Porady

składników wystarczy na około ponad 20 sztuk placuszków

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować