PLACUSZKI Z DYNI I CUKINI – dietetyczne

4.5 (168 ocen)

  • 25 min

Placuszki są bardzo delikatne, lekkie, a do ich usmażenia używamy minimalnej ilości tłuszczu, w związku z czym śmiało mogą pozwolić sobie na nie osoby będące na diecie.

  • 25 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( 6 szt )

    * dynia – 100 g
    * cukinia – 100 g
    * świeża natka pietruszki – 1 pęczek
    * jajko – 1 szt
    * mąka owsiana – 1 łyżka
    * sól, pieprz
    * olej kokosowy do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Dania główne Placki

Placuszki z dyni i cukini – dietetyczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Dynię oraz cukinię ścieramy na grubych oczkach, dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz mąkę, wbijamy jajko i doprawiamy do smaku.

    Wszystko razem dokładnie mieszamy, a następnie smażymy cieniutkie placuszki na lekko natłuszczonej patelni.

    Zajadamy gorące!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować