• 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Duszone warzywa w soku własnym, danie jednogarnkowe.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mała główka kapusty świeżej
    3 marchewki
    2 średnie cebule
    3 ząbki czosnku
    20 dag pieczarek
    5 ziemniaków
    0.50 gr mięsa np. kulka wp lub karczek
    sól, pieprz papryka słodka i ostra do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kurczak z warzywami

Duszonka warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Duszonka warzywna 1. Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju dodając przyprawy, następnie dodajemy wszystkie warzywa pokrojone w kostkę, pieczarki w plasterki, Całość dusimy do miękkości warzyw. Przyprawiamy do smaku.

Porady

Do dania możemy dodać pomidorki w puszcze.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować