Duszona cykoria z pieczarkami i parówkami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Z cykori mozna przyrzadzać nie tylko surówki

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - cykoria: 0.5 kilograma
    - pieczarki: 10 dekagramów
    - parówki cienkie: 4 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - czerwone wino (półwytrawne lub półsłodkie): 0.5 szklanki
    - koncentrat pomidorowy (czubata): 1 łyżka
    - mąka pszenna (płaska): 1 łyżka
    - olej: 3 łyżki
    - sól, pieprz biały, gałka muszkatołowa (do smaku): 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Duszona cykoria z pieczarkami i parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cykorię oczyścić, wyciąć gorzki miąższ (głąby), pokroić w półplasterki, sparzyć (najlepiej na sicie). Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Z parówek zdjąć osłonki, pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pokroić w piórka, usmażyć na oleju, pod koniec smażenia oprószyć mąką. Dodać koncentrat pomidorowy oraz wino i szybko wszystko wymieszać żeby nie porobiły się grudki. Dodać cykorię, pieczarki i parówki, dusić jeszcze 10 minut. Całość przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cykoria Pieczarki Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez laktozy Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować