DROŻDŻOWE RACUSZKI JAK U BABCI

  • wyświetlono: 8618 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Jak dla mnie najlepiej gotuje moja Babcia, ten smak i tyle wspomnień...Takie racuszki najlepiej smakują ciepłe z dużą ilością cukru pudru

IMG_20190707_173458_367
  • 20 porcje
  • 50min
  • Łatwy

Składniki

3 szklanki mąki
30 g drożdży
1,5 szklanki ciepłego mleka
3 łyżki cukru
1 jajko
szczypta soli
olej do smażenia
cukier puder do posypania

Sposób przygotowania przepisu:

DROŻDŻOWE RACUSZKI JAK U BABCI

  • 1. * Drożdże kruszymy, dodajemy cukier, 2 łyżki mąki oraz 4 łyżki mleka. Rozrabiamy. Odstawiamy w cieple miejsce, aby podrosło.
    * Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól, jajko, zaczyn, resztę mleka. Dobrze mieszamy.
    * Rozgrzewamy olej. Łyżką nabieramy porcje ciasta, kładziemy na olej, smażymy na rumiano z obu stron.
    * Gotowe posypujemy cukrem pudrem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

racuchydrożdżeszkoła babciracuchy drożdżowepampuchybabcia mnie nauczylaciasta drożdżowejak u babci

Komentarze

Podobne przepisy

image-2b20r5m

Dodane przez: Di bloguje

Placuszki/racuszki z prażonymi jabłkami

Są rewelacyjne i przyznam, że sama...

Racuszki gruszkowo-kokosowe11

Dodane przez: Elisa

Racuszki gruszkowo-kokosowe

Pyszne gruszkowe racuszki są idealne...

Racuszki jogurtowe

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Racuszki jogurtowe

Zapraszam na delikatne i pyszne...

Racuchy ziemniaczane

Dodane przez: Izabela Kostka

Racuszki ziemniaczane

Prosty sposób na wykorzystanie...

serniczki z patelniv

Dodane przez: tasty-and-fit

serniczki / racuszki serowe z patelni

Jeśli macie ochotę na sernik a...

borówkowe pancakes  czyli racuszki

Dodane przez: weronka6

Borówkowe pancakes inaczej racuszki

Pyszne ,lekkie i owocowe. Wspaniały...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE