Drożdzowe placki z patelni z czerwoną cebulą oliwkami i serem

0 (0 ocen)

  • 6 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

polecam na sniadanie chrupkie drożdzowe placki z patelni z nadzeniem, cebulowo oliwkowym z serem, -sa smaczne i pożywne!

  • 6 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • około 200 g mąki pszennej
    3 -4 g świeżych drożdży w temp pokojowej
    100 ml mleka
    sól do smaku
    1\2 łyżeczki cukru
    oliwa do smażenia
    Nadzenie:
    2 średnie cebule czerwone posiekane
    1 cebula czerowna z której powstana krążki
    zielone oliwki po kilka na kazdy placek - około 100 g
    10 dag sera parmezan
    sól
    szczypta chili
    suszona natka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki Ser

Drożdzowe placki z patelni z czerwoną cebulą oliwkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Zaczyn drozdzowy:
    Do miseczki wlewamy 50 ml mleka, rozpuszczamy w nim drożdże, cukier. Dodajemy 2 łyzki mąki, mieszamy i zostawiamy na 30 minut przykrytą ściereczką.
    Potem przekładamy do wiekszej miski , dodajemy pozostałe składniki , i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy na kwadrans
    Rozwałkowujemy i wykrawamy okragle placuszki za pomoca szklanki.W srodku wykrawamy (za pomoca literatki mniejsze koła w które bedziemy wkładać nadzenie.
    2. 2 cebule siekamy , oliwki kroimy drobniej , szklimy na oliwie na koniec dodajemy ser parmezan , przyprawiamy do smaku i chwile mieszamy az składniki sie połacza .
    1 cebule kroimy tak zeby powstały okragłe obwódki . Obwódki cebulowe umieszczamy na plackach . W srodku obwódek wykładamy farsz cebulowo-oliwkowy . Smazymy na rozgrzanej oliwie na rumiano z obu stron.
    Odsączamy na papierowy reczniku , smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Drożdże Oliwki Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować