Tarta z czerwoną cebulą, fetą i oliwkami

  • wyświetlono: 761 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Błyskawiczna tarta z idealnie dobranymi składnikami: czerwoną cebulą, fetą i oliwkami na cieście francuskim. Idealna na przekąskę, śniadanie, lunch czy piknik.

BiteDelite
Publikacja: Archiwalne przepisy
  • 6 porcje
  • Łatwy

Składniki

- ciasto francuskie mrożone w arkuszach: 1 sztuka
- czerwona cebula: 2 sztuki
- oliwki czarne (pokrojone): 12 sztuk
- ser feta (pokruszony): 70 gramów

Sposób przygotowania przepisu:

Tarta z czerwoną cebulą, fetą i oliwkami

  • 1. Gotowy płat ciasta rozłożyć na papierze do pieczenia.
  • 2. Ser feta rozkruszyć nad ciastem, zostawiając ok 1 cm „ramki”.
  • 3. Cebulę pokroić w grube pióra i ułożyć na cieście.
  • 4. Pokrojone oliwki porozrzucać na cieście.
    Można pokropić oliwą z oliwek.
  • 5. Włożyć do nagrzanego do 180 st C piekarnika i zapiekać aż ciasto się zarumieni, ok 15-20 minut.
PPWS_01-2015

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tartaserlatozimaciasto francuskieoliwkifetaczerwona cebulaczarne oliwkiprzekąskaobiadwiosnapysznana ciepłona zimnopieczonejesieńszybkona śniadaniepiknikna pikniktartybłyskawiczniekonkurs_tartyNikon_konkurskonkurs tarty

Komentarze

Podobne przepisy

Tarta z pomidorami, fetą i rukolą

Dodane przez: aga3103

Tarta z pomidorami, fetą i rukolą

Krucha tarta z nadzieniem z pomidorów...

Tarta z warzywami i serem feta

Dodane przez: Futka

Tarta z warzywami i serem feta

Dzień dobry :) Dzisiaj zapraszam...

Tarta z groszkiem

Dodane przez: Sorensen

Tarta z groszkiem i oliwkami

Wiosenna tarta

Tarta z cebulą i serem pleśniowym

Dodane przez: MonaLiza

Tarta z cebulą i serem pleśniowym

Krucha tarta z cebulą, serem pleśniowym...

tarta z cukinią

Dodane przez: Mena

Tarta z cukinią, pomidorami i serem feta.

Przepyszna tarta z cukinią

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE