Kotlety drobiowe z żółtym serem

5 (180 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Kotlety z piersi indyka z dodatkiem żółtego sera smakują bardzo dobrze i są pyszne.
Kruche , delikatne mięso w połączeniu z żółtym serem to strzał w dziesiątkę, a moi domownicy zadowoleni.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pierś z indyka około 700 g,
    ser żółty 6 plastrów,
    sól,
    pieprz świeżo mielony,
    czosnek granulowany,
    przyprawa do drobiu,
    jajka 2,
    bułka tarta 250 g,
    olej do smażenia,
Wystaw ocenę:

5 (180 ocen)

Zobacz również:

Bułki Dania główne Kotlety Jajko

Kotlety drobiowe z żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety drobiowe z żółtym serem 1. Pierś z indyka pokroić na plastry (czyli na kotlety).
    Każdy delikatnie rozbić tłuczkiem.
    Następnie natrzeć solą, pieprzem oraz przyprawą do drobiu i czosnkiem granulowanym.
    Na każdym ułożyć w połowie plastry sera żółtego, zwinąć na pół.
    W jednej misce lub talerzu rozbełtać jajka, a do drugiej wsypać bułkę tartą. Każdy kotlet panierować w rozbełtanym jajku , a następnie w bułce tartej.
    Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron na złoty kolor.

Porady

Rada: Jeżeli lubicie podsmażoną cebulę to na każdym kotlecie można ułożyć po 2 łyżki zeszklonej cebuli i na to ketchup. U mnie nie lubią za bardzo cebuli więc mam bez cebuli.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka tarta Jajka Olej Przyprawy Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować