Domowa łopatka świąteczna

4.5 (166 ocen)

Domowa wędlina niczym nie przypomina tej kupionej w sklepie. Jest o niebo lepsza!! Zawsze piekę ją na Święta.

Składniki:

  • 1,2 kg łopatki wieprzowej bez kości,
    1,5 łyżki soli,
    2 ząbki czosnku,
    łyżeczka słodkiej papryki,
    1/2 łyżeczki gorczycy,
    łyżeczka pieprzu,
    1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego,
    łyżeczka majeranku,
    1/2 łyżeczki mielonej szałwii,
    łyżeczka mielonego tymianku,
    łyżeczka ostrej papryki,
    2 łyżki oleju.
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Domowa łopatka świąteczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć. W miseczce zmieszać wszystkie przyprawy z olejem. Mieszaniną dokładnie natrzeć mięso i na 3-4 godz. wstawić do lodówki. Włożyć w rękaw do pieczenia i piec ok. godz w 180st, nastepnie rozciąć rękaw, lekko rozchylić i piec jeszcze ok. pół godz. w tej samej temp.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Obiad

Podobne przepisy

4.44 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

rolada schabowa

To może cię zainteresować