Deser jogurtowy z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na lekki deser jogurtowy z sosem ze świeżych truskawek.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g jogurtu naturalnego
    1,5 łyżki ksylitolu
    1,2 łyżeczki soku z cytryny
    1 łyżeczka żelatyny
    4 łyżki gorącej wody
    szklanka świeżych truskawek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser jogurtowy z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę zalewamy gorącą wodą i mieszamy do rozpuszczenia. Dodajemy ksylitol i mieszamy aż się rozpuści. Jogurt naturalny mieszamy razem z rozpuszczoną żelatyną i dzielimy na dwie części. Przelewamy do pucharków i wstawiamy do lodówki. Truskawki myjemy i odcinamy szypułki. Kroimy na plasterki, polewamy sokiem z cytryny i dodajemy łyżkę ksylitolu. Blendujemy na gładki sos. Wyjmujemy deserki jogurtowe i polewamy je sosem truskawkowym. Dekorujemy świeżymi truskawkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt naturalny Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować