PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Deser budyniowo-jogurtowy z truskawkamihttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0001/93/81e35fd9b06e243869ae637ea94b49b384072fd1.jpeg27753700http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/deser-budyniowo-jogurtowy-z-truskawkami-2
100 g okrągłych biszkoptów
1 budyń śmietankowy bez cukru (na 500 ml mleka)
350 ml mleka
2 1/2 łyżki cukru
200 ml jogurtu naturalnego greckiego
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
400 g truskawek
2 łyżki cukru pudru
świeża mięta (do dekoracji)
Sposób przygotowania przepisu:
Deser budyniowo-jogurtowy z truskawkami
1.
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu na 350 ml mleka z dodatkiem 2 1/2 łyżki cukru. Wystudzić. Zimny budyń zmiksować z jogurtem i ekstraktem z wanilii.
2.
Truskawki umyć, oczyścić i wysuszyć. Zmiksować z dwoma łyżkami cukru pudru.
3.
W pucharkach (lub szklankach) układać warstwami biszkopty, krem budyniowy i mus truskawkowy, aż do wyczerpania składników. Wierzch deseru udekorować truskawkami i listkami mięty. Schłodzić przed podaniem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze