Pyszny, kremowy deser z truskawkami to prawdziwa uczta dla podniebienia. Polecam :)
30 min
Dla 3 osób
Składniki:
100 g okrągłych biszkoptów
1 budyń śmietankowy bez cukru (na 500 ml mleka)
350 ml mleka
2 1/2 łyżki cukru
200 ml jogurtu naturalnego greckiego
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
400 g truskawek
2 łyżki cukru pudru
świeża mięta (do dekoracji)
Deser budyniowo-jogurtowy z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu na 350 ml mleka z dodatkiem 2 1/2 łyżki cukru. Wystudzić. Zimny budyń zmiksować z jogurtem i ekstraktem z wanilii.
2.Truskawki umyć, oczyścić i wysuszyć. Zmiksować z dwoma łyżkami cukru pudru.
3.W pucharkach (lub szklankach) układać warstwami biszkopty, krem budyniowy i mus truskawkowy, aż do wyczerpania składników. Wierzch deseru udekorować truskawkami i listkami mięty. Schłodzić przed podaniem.
Komentarze