Deser budyniowo-jogurtowy z truskawkami

4.5 (170 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Pyszny, kremowy deser z truskawkami to prawdziwa uczta dla podniebienia. Polecam :)

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 100 g okrągłych biszkoptów
    1 budyń śmietankowy bez cukru (na 500 ml mleka)
    350 ml mleka
    2 1/2 łyżki cukru
    200 ml jogurtu naturalnego greckiego
    1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
    400 g truskawek
    2 łyżki cukru pudru
    świeża mięta (do dekoracji)
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser budyniowo-jogurtowy z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu na 350 ml mleka z dodatkiem 2 1/2 łyżki cukru. Wystudzić. Zimny budyń zmiksować z jogurtem i ekstraktem z wanilii.
  • 2. Truskawki umyć, oczyścić i wysuszyć. Zmiksować z dwoma łyżkami cukru pudru.
  • 3. W pucharkach (lub szklankach) układać warstwami biszkopty, krem budyniowy i mus truskawkowy, aż do wyczerpania składników. Wierzch deseru udekorować truskawkami i listkami mięty. Schłodzić przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować