Deser jaglany z mango i kokosem (bez glutenu)

0 (0 ocen)

Pyszny kremowy deser z kaszy jaglanej z dodatkiem słodkiego mango i kokosa. Idealny dla osób unikających glutenu i dbających o dietę.

Składniki:

  • (na 4 desery)

    1 szklanka kaszy jaglanej
    1 szklanki mleka
    1 szklanka mleka kokosowego
    1 dojrzałe mango
    1 łyżka wiórków kokosowych
    łyżka masła
    ewentualnie fruktoza, cukier, stewia do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser jaglany z mango i kokosem (bez glutenu) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem na sitku.
    Kaszę umieszczamy w małym garnku i zalewamy mlekiem i mlekiem kokosowym. Mango myjemy i kroimy w kostkę. Dodajemy do kaszy razem z wiórkami kokosowymi. Gotujemy na małym ogniu raz po raz mieszając. Jeśli po podanym czasie gotowania kasza będzie nadal twarda możemy dolać nieco mleka. Pod koniec gotowania dodajemy łyżkę masła i ewentualnie dosładzamy do smaku.
    Serwujemy ciepłe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa

Podobne przepisy

To może cię zainteresować