Deser ala tiramisu z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszny i delikatny deser, który zaspokoi podniebienia największych smakoszy. W wersji dla dorosłych warto do kawy dodać odrobinę likieru amaretto, wzbogaci to smak deseru.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 330 ml śmietanki 30%

    śmietan fix

    ekstrakt waniliowy

    cukier puder

    400 g truskawek

    100 g podłużnych biszkoptów

    3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej

    2 łyżki gorzkiego kakao
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Tiramisu Desery w pucharku

Deser ala tiramisu z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawę zaparzyć w 250 ml gorącej wody, ostudzić (można dodać alkohol jeśli deseru nie będą jadły dzieci).

    Truskawki umyć (kilka odłożyć do dekoracji), obrać i rozgnieść. Dosłodzić do smaku i schłodzić. Zimną śmietankę ubić na puszysty krem, pod koniec dodając śmietan fix, cukier puder i łyżeczkę ekstraktu waniliowego. Biszkopty podzielić na pół, maczać chwilkę w kawie i układać na dnie pucharków na przemian z musem truskawkowym i kremem. Warstwy kremu posypać kakao. Deserki udekorować połówkami truskawek i miętą. Można podawać od razu lub po schłodzeniu w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Kawa Śmietana Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować