Danie z mięsem mielonym i selerem naciowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Błyskawiczne danie z mięsa mielonego i warzyw. Zrobicie je w mniej niż pół godziny. Można podać je z ziemniakami, ryżem, kaszą lub pieczywem.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mięso mielone (najlepiej wołowe) - 400g
    Seler naciowy - 1szt
    Cukinia - 2szt małe
    Papryka czerwona - 2szt
    Cebula - 2szt
    Olej - 1 łyżka
    Koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
    Ocet - 1 łyżka
    Przyprawy
    Pieprz, sól, papryka słodka i ostra, chilli, bazylia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne

Danie z mięsem mielonym i selerem naciowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie, paprykę i cebulę kroimy. Selera obieramy z grubszych włókien i również kroimy. Na oleju przesmażamy mięso mielone przez 3 minuty. Po tym czasie dodajemy wszystkie warzywa, sól, pieprz, chilli, paprykę słodką i ostrą. Przykrywamy pokrywką i dusimy około 10 minut, co jakiś czas mieszając. Na końcu dodajemy koncentrat pomidorowy i bazylię - dusimy kolejne 5 minut. U mnie sos został podany z kaszą gryczaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone wołowe Seler naciowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Bez laktozy Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować