Sałatka z pieczarkami i selerem naciowym

3.33 (3 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosta i pyszna, chrupiąca sałatka z selerem naciowym. Świetnie sprawdzi się na imprezie!

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Pieczarki (najlepiej małe) - 300g
    Seler naciowy - 4 łodygi
    Jajka - 2szt
    Papryka czerwona - 1szt
    Majonez - 2 łyżki
    Sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

3.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka jarzynowa

Sałatka z pieczarkami i selerem naciowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Po ostudzeniu kroimy w kostkę.
    Paprykę kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy i kroimy w plastry. Z łodyg selera "wyciągamy" najgrubsze włókna, potem kroimy go w plasterki.
    Pieczarki i selera wkładamy do wrzątku i gotujemy 3 minuty. Po tym przelewamy zimną wodą. Selera można dodać do sałatki bez podgotowania, na surowo - będzie wtedy bardziej chrupiąca.
    Warzywa, pieczarki i jajka mieszamy. Dodajemy majonez, doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę. Podajemy schłodzoną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Seler naciowy Pieczarki Papryka Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować