Wiejski garnek z mięsem mielonym - danie jednogarnkowe

3.41 (22 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Lubię wszelkie dania jednogarnkowe, bo ich przygotowanie zazwyczaj nie jest pracochłonne. Wiejski garnek to mieszanka warzyw z mielonym mięsem. Danie dość długo dusimy na małym ogniu.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 700g mielonego mięsa, u mnie drobiowe
    2 średnie cukinie
    3 czerwone papryki
    4 duże ziemniaki
    2 duże cebule
    700g passaty pomidorowej
    2 czubate łyżki suszonej natki pietruszki
    1 czubata łyżka słodkiej papryki
    1/2 łyżki ostrej papryki
    1 łyżka czosnku granulowanego
    sól, pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

3.41 (22 ocen)

Zobacz również:

Dania jednogarnkowe

Wiejski garnek z mięsem mielonym - danie jednogarnkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mielone mięso do zarumienienia.
  • 2. Wszystkie warzywa kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa, smażymy jeszcze przez około 10 minut. Po tym czasie wlewamy passatę, dodajemy przyprawy.
  • 3. Przykrywamy garnek pokrywką, danie dusimy na małym ogniu przez około 1 godzinę. W międzyczasie jeśli będzie potrzeba można dolewać wody.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować