Czosnkowa surówka z kalafiorem

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Świeże warzywa w czosnkowo-miętowym sosie. Surowy kalafior jest świetnym źródłem witamin i minerałów, warto włączyć go do swojej diety.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kalafior - 1/4 główki
    Ogórek - 4szt
    Kalarepka - 1szt
    Czosnek - 1-2 ząbki
    Mięta - kilka liści lub 1/2 łyżeczki suszonej
    Sól, pieprz - do smaku
    Jogurt naturalny - 1szt 180g
    Majonez - 1 łyżka
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Czosnkowa surówka z kalafiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki trzemy na tarce, odstawiamy na kilka minut. Odciskamy z nadmiaru wody. Kalarepkę obieramy, razem z kalafiorem trzemy na tarce.
    Czosnek przeciskamy, miętę bardzo drobno kroimy.
    Mieszamy warzywa, czosnek, miętę, jogurt i majonez. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Sałatkę wkładamy do lodówki na co najmniej godziną do przegryzienia. Psuje idealnie do potraw z grilla.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Kalarepa Ogórek Mięta Czosnek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować