Surówka czosnkowa z jarmużem

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Smak jarmużu poznałam w dzieciństwie i jest to jedno z moich ulubionych warzyw. Jest wyraziste w smaku i doskonale smakuje w surówkach.

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 liści świeżego jarmużu,
    2 duże ząbki czosnku,
    pół małej cebuli,
    2 łyżki majonezu,
    2 łyżki jogurtu naturalnego,
    sól,
    pieprz,
    cukier.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka czosnkowa z jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jarmuż 1. Liście jarmużu dokładnie umyj ,zwłaszcza pod spodem i osusz papierowym ręcznikiem.
  • Jarmuż 2. Z liści wycinamy grube łyko i zostawiamy tylko listki, które drobno siekamy.
  • Jarmuż 3. Posiekany jarmuż przełóż do miski, dodaj przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku i pokrojoną w kosteczkę cebulę.
    Na koniec dodaj i wymieszaj majonez, jogurt naturalny oraz opcjonalnie pół łyżeczki cukru oraz trochę soli i pieprzu dla smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Jarmuż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować