Czosnkowa surówka z pekinki i ogórka

4.99 (153 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Szybka i smaczna surówka do obiadu, np do gulaszu.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 dużej kapusty pekińskiej
    2 ogórki większe gruntowe lub 1 szklarniowy
    1-2 ząbki czosnku
    2 łyżki kwaśnej śmietany lub jogurtu czy oleju
    sól, pieprz kolorowy z młynka
Wystaw ocenę:

4.99 (153 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Czosnkowa surówka z pekinki i ogórka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę posiekać, ogórek, jak gruntowy, to zetrzeć go ze skórką a czosnek zmiażdżyć.
    Połączyć warzywa ze śmietaną lub jogurtem, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Kapusta pekińska Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować