Czekoladowy sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Spód: herbatniki przekładamy do malaksera i kruszymy. Margarynę roztapiamy. Herbatniki przekładamy do miski dodajemy margarynę , kakao i dokładnie łączymy składniki. Przekładamy na tortownicę (śr.21cm), mocno dociskamy, schładzamy w lodówce.
2.Masa czekoladowa: żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szkl. gorącej wody,studzimy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z 4 łyżkami kremówki.
3. Kremówkę ubijamy z cukrem i śnieżką, dodajemy jogurt cały czas miksując dodajemy czekoladę , na końcu wlewamy cienkim strumieniem żelatynę. Gotową masę wylewamy na spód z herbatników. Sernik wykładamy do lodówki najlepiej na całą noc.
4.Gotową masę wylewamy na spód z herbatników. Sernik wykładamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Komentarze