Czekoladowy sernik na zimno

0 (0 ocen)

  • 40 min

Mocno czekoladowy sernik, któremu ciężko się oprzeć. Idealny na świąteczny stół czy inne uroczystości rodzinne. Ciasto jest łatwe do przygotowania.

  • 40 min

Składniki:

  • Spód:
    -20 dag herbatników
    -10 dag margaryny
    -2 łyżeczki kakao

    Masa czekoladowa:
    -1 szkl. jogurtu greckiego
    -1 szkl. śmietany 30%
    -1 śnieżka w proszku
    -15 dag czekolady deserowej
    -3 łyżeczki żelatyny
    -1/4 szkl gorącej wody
    -cukier puder wg. upodobań

    Dodatkowo
    -plewa czekoladowa biała i ciemna
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Czekoladowy sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • spód 1. Spód: herbatniki przekładamy do malaksera i kruszymy. Margarynę roztapiamy. Herbatniki przekładamy do miski dodajemy margarynę , kakao i dokładnie łączymy składniki. Przekładamy na tortownicę (śr.21cm), mocno dociskamy, schładzamy w lodówce.
  • 2. Masa czekoladowa: żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szkl. gorącej wody,studzimy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z 4 łyżkami kremówki.
  • masa czekoladowa 3. Kremówkę ubijamy z cukrem i śnieżką, dodajemy jogurt cały czas miksując dodajemy czekoladę , na końcu wlewamy cienkim strumieniem żelatynę. Gotową masę wylewamy na spód z herbatników. Sernik wykładamy do lodówki najlepiej na całą noc.
  • gotowa masa czekoladowa 4. Gotową masę wylewamy na spód z herbatników. Sernik wykładamy do lodówki najlepiej na całą noc.
  • 5. Ciasto dekorujemy polewami czekoladowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Jogurt naturalny Masa Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować