Czekoladowy blok trójkolorowy

  • wyświetlono: 290 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Idealny deser dla amatorów czekolady:)

IMG_1811
  • 12 porcje
  • 90min
  • Łatwy

Składniki

300 gram białej czekolady
150 gram gorzkiej czekolady
3 łyżki miodu naturalnego jasnego
150 gram masła naturalnego
3 szczypty soli
1 łyżka syropu Grenadina
150 gram ryżu preparowanego
Keksówka wysłana papierem do pieczenia

Sposób przygotowania przepisu:

Czekoladowy blok trójkolorowy

  • 1. I WARSTWA BIAŁA:
    150 gram białej czekolady, 1 łyżka miodu i 50 gram masła stopić na jednolitą masę, dodać 50 gram ryżu i bardzo dokładnie wymieszać. Wyłożyć ugniatając do keksówki.
    II WARSTWA BRĄZOWA:
    150 gram gorzkiej czekolady, 1 łyżka miodu, 50 gram masła stopić na jednolitą masę, wsypać 50 gram ryżu, wymieszać i wyłożyć do keksówki na białą warstwę.
    III WARSTWA RÓŻOWA:
    150 gram białej czekolady, 1 łyżka miodu, 50 gram masła stopić na jednolitą masę, dodać syrop Grenadina, wymieszać, dodać ryż 50 gram i bardzo dokładnie wymieszać. Wyłożyć na warstwę brązową w keksówce.
    Uwagi:
    Pomysł podpatrzony na blogu Słodki Wir, chyba 10 lat temu, ja wprowadziłam różową warstwę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

gorzka czekoladana słodkomiódWielkanocbiała czekoladaryż preparowanyboże narodzeniedeser na zimnoimprezka

Komentarze

Podobne przepisy

image-06691rv

Dodane przez: Barbunia

Blok czekoladowy

Przepis ma już 20 lat, czekoladowy...

blok czekoladowy

Dodane przez: Klaudyna213

BLOK CZEKOLADOWY

smak dzieciństwa

Blok czekoladowy

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Blok czekoladowy

Taki blok pamiętam z czasów dzieciństwa....

Blok czekoladowy

Dodane przez: Asiuniash

Blok czekoladowy

Przy okazji słodkości bloku czekoladowego...

Blok czekoladowy

Dodane przez: kapec

Blok czekoladowy

Mocno czekoladowa słodycz!

Blok czekoladowy

Dodane przez: czekoladka

Blok czekoladowy

Dzieci uwielbiają ten blok z dodatkiem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE