Czekoladowy blok trójkolorowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Idealny deser dla amatorów czekolady:)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 gram białej czekolady
    150 gram gorzkiej czekolady
    3 łyżki miodu naturalnego jasnego
    150 gram masła naturalnego
    3 szczypty soli
    1 łyżka syropu Grenadina
    150 gram ryżu preparowanego
    Keksówka wysłana papierem do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Deser na zimno

Czekoladowy blok trójkolorowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. I WARSTWA BIAŁA:
    150 gram białej czekolady, 1 łyżka miodu i 50 gram masła stopić na jednolitą masę, dodać 50 gram ryżu i bardzo dokładnie wymieszać. Wyłożyć ugniatając do keksówki.
    II WARSTWA BRĄZOWA:
    150 gram gorzkiej czekolady, 1 łyżka miodu, 50 gram masła stopić na jednolitą masę, wsypać 50 gram ryżu, wymieszać i wyłożyć do keksówki na białą warstwę.
    III WARSTWA RÓŻOWA:
    150 gram białej czekolady, 1 łyżka miodu, 50 gram masła stopić na jednolitą masę, dodać syrop Grenadina, wymieszać, dodać ryż 50 gram i bardzo dokładnie wymieszać. Wyłożyć na warstwę brązową w keksówce.
    Uwagi:
    Pomysł podpatrzony na blogu Słodki Wir, chyba 10 lat temu, ja wprowadziłam różową warstwę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Gorzka czekolada Miód Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować