Czekoladowy blok trójkolorowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.I WARSTWA BIAŁA:
150 gram białej czekolady, 1 łyżka miodu i 50 gram masła stopić na jednolitą masę, dodać 50 gram ryżu i bardzo dokładnie wymieszać. Wyłożyć ugniatając do keksówki.
II WARSTWA BRĄZOWA:
150 gram gorzkiej czekolady, 1 łyżka miodu, 50 gram masła stopić na jednolitą masę, wsypać 50 gram ryżu, wymieszać i wyłożyć do keksówki na białą warstwę.
III WARSTWA RÓŻOWA:
150 gram białej czekolady, 1 łyżka miodu, 50 gram masła stopić na jednolitą masę, dodać syrop Grenadina, wymieszać, dodać ryż 50 gram i bardzo dokładnie wymieszać. Wyłożyć na warstwę brązową w keksówce.
Uwagi:
Pomysł podpatrzony na blogu Słodki Wir, chyba 10 lat temu, ja wprowadziłam różową warstwę.
Komentarze