Blok czekoladowy

5 (153 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Jak zaczniesz go jeść nie możesz przestać;-)Tak mnie wczoraj naszło na ten blok czekoladowy i musiałam zrobić,chociaż z połowy porcji,Wam podam przepis na pełną porcję:-)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250g masła
    szklanka wody
    szklanka cukru
    4 łyżki kakao
    szklanka pokruszonych herbatników
    szklanka bakalii (rodzynki,orzechy itp.co lubicie)
    opakowanie (500g) mleka w proszku
Wystaw ocenę:

5 (153 ocen)

Zobacz również:

Desery Blok czekoladowy Herbaty

Blok czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Blok czekoladowy. 1. W garnku zagotuj wodę z cukrem, masłem, kakao,odstaw, aby masa lekko przestygła,następnie ciągle mieszając, dodawaj stopniowo mleko w proszku.
    Na koniec wsyp pokruszone herbatniki i bakalie.Całość przełóż do podłużnej formy wyłożonej folią spożywczą lub papierem do pieczenia i wstaw do lodówki. Po 3-4 godzinach możesz odkroić pierwszy kawałek,jednak najlepszy jest na drugi,trzeci dzień,ale czy tyle u Was wytrzyma?;-)

Porady

Najlepszy,na drugi,trzeci dzień.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Herbatniki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować