Budyniowe placuszki z mandarynką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na delikatne i puszyste placuszki budyniowe z mandarynką. Są lekkie i dość szybkie w przygotowaniu. Gdy użyjemy mandarynek z puszki skrócimy czas przygotowania o połowę. Polecam na słodki obiad lub kolacje.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g ugotowanego budyniu
    5 mandarynek
    1 jajko
    12 - 15 łyżek z czubkiem mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki Jajko

Budyniowe placuszki z mandarynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do budyniu dodajemy obrane ze skórki cząstki mandarynek, wybite jajko, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy. Ciasto musi być gęste.
    Na rozgrzanym oleju smażymy placuszki ( na małym ogniu). Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować