Zapraszam na delikatne i puszyste placuszki budyniowe z mandarynką. Są lekkie i dość szybkie w przygotowaniu. Gdy użyjemy mandarynek z puszki skrócimy czas przygotowania o połowę. Polecam na słodki obiad lub kolacje.
60 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
500 g ugotowanego budyniu
5 mandarynek
1 jajko
12 - 15 łyżek z czubkiem mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
olej do smażenia
Budyniowe placuszki z mandarynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do budyniu dodajemy obrane ze skórki cząstki mandarynek, wybite jajko, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy. Ciasto musi być gęste.
Na rozgrzanym oleju smażymy placuszki ( na małym ogniu). Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Komentarze