Czekoladowe Brownies

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

pyszne chrupiąco ciągnące ciasto czekoladowe

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - czekolada mleczna (tabliczka 100g): 1 sztuka
    - czekolada gorzka (min. 70% kakao): 1 sztuka
    - masło ekstra (82% tłuszczu): 200 gramów
    - mąka: 100 gramów
    - cukier zwykły: 300 gramów
    - jaja (całe): 6 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Czekoladowe brownies - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Brownies 1. Nad garnkiem z gotującą się na małym ogniu wodą rozpuścić w misce masło z pokruszoną czekoladą, dokładnie rozmieszać. Jaja ubić mikserem, stopniowo dodawać cukier i mąkę. Do masy jajecznej wmiksować przestudzoną czekoladę. Spód blachy ( u mnie 26×21) wyłożyć pergaminem/ wysmarować tłuszczem, ciasto wlać na blachę. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C, piec 18-20 minut (piekłam o ok.5 minut dłużej). Ostudzić, wyjąć do góry dnem.
  • Brownies 2. smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować