Ćwiartki z kurczaka pieczone w piekarniku

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pałki i podudzia z kurczaka w ziołach, pieczone z cebulą w piekarniku.

  • 3 godz. 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ćwiartki z kurczaka 8 szt.
    cebula 4 szt.
    czosnek 4 ząbki
    olej 6 łyżek
    wegeta bez konserwantów 2 łyżki
    pieprz ziołowy do smaku
    pieprz kolorowy do smaku
    pieprz czarny do smaku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ćwiartki z kurczaka pieczone w piekarniku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ćwiartki z kurczaka czyścimy, myjemy w bieżącej wodzie i osuszamy papierowymi ręczniczkami. Dokładnie nacieramy wszystkimi przyprawami, pokrojonym czosnkiem i olejem. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki, skrapiamy olejem i mieszamy. Wymieszaną cebulę równomiernie układamy w formie do pieczenia. Na wyłożoną cebulę układamy pałki jak i podudzia. Pieczemy 70-80 minut w 180 stopniach Celsjusza z termoobiegiem na grzałki góra/dół. Pieczemy na rumiany kolor do miękkości mięsa.

    Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować