Zielone szparagi pieczone w piekarniku

4.26 (238 ocen)

Kolejna, szybka metoda na zielone szparagi. Tym razem pieczone w piekarniku. Sprawdzam różne metody przygotowania zielonych szparagów. Ta jest bardzo wygodna , polecam!

Składniki:

  • 500g zielonych szparagów
    sól
    pieprz
    sok 1 1/2 cytryny
    oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

4.26 (238 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zielone szparagi pieczone w piekarniku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Przygotować szparagi. Umyć szparagi, osuszyć, a ich zdrewniałe końce obciąć lub odłamać, co jest chyba najlepszą metodą, gdyż szparagi przełamują się w miejscu gdzie kończy się zdrewniała część. Zielonych szparagów nie obieramy!
  • 2. 2. Szparagi włożyć do naczynia w którym będziemy piec, polać oliwą, posypać solą i pieprzem, wymieszać wszystko delikatnie ręką. Piekarnik nagrzać do 220 st C. Wstawić naczynie ze szparagami, piec ok 10 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szparagi

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować