Ćwiartki z kurczaka pieczone w cebuli

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Kurczaka przygotowuję dosyć często, gdyż jest to mięso delikatne, które robi się szybko i zawsze smakuje. Tak przygotowany kurczak jest nie tylko smaczny ale bardzo delikatny, z chrupiącą skórką. Uduszona cebulka nadaje mięsu ciekawy smak.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 ćwiartki z kurczaka

    3 cebule

    3 ząbki czosnku

    3 listki laurowe

    kilka ziarenek ziela angielskiego

    sól, pieprz

    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ćwiartki z kurczaka pieczone w cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ćwiartki umyć, oczyścić i przekroić na dwie części. Oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć kurczaka z obu stron. Dodać cebulę pokrojoną w piórka, czosnek, liście laurowe i ziele angielskie. Patelnię przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. (jeśli nie masz patelni, którą można używać do pieczenia w piekarniku, podsmażonego kurczaka przełóż do naczynia żaroodpornego) Kurczaka piec ok 40 minut.

    Podawać z ziemniaczkami i ulubioną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kurczak Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować