Ciasto z porzeczkami i kruszonką

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszne ciasto - idealne połączenie słodkości kwaskowatości!

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO:
    - masło: 200 gramów
    - mąka pszenna: 2 szklanki
    - cukier: 1 szklanka
    - jajka: 3 sztuki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    KRUSZONKA:
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki
    - mąka pszenna: 2 łyżki
    - migdały w płatkach pokruszone: 4 łyżki
    DODATKI:
    - porzeczki czerwone: 2 szklanki
    - cukier puder do posypania: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto z porzeczkami i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porzeczki płuczemy i porządnie odsączamy. Masło ucieramy razem z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy po jednym jajku, każde dokładnie miksując. Mąkę razem z proszkiem przesiewamy przez sitko i stopniowo dodajemy do masy. Całość wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie przekładamy porzeczki na ciasto. W osobnej miseczce należy wymieszać składniki na kruszonkę i posypać nią obficie ciasto. Piec przez 50 minut w 180C. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować