Ciasto z czereśniami i Caviarem

5 (3 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Ciasto, bez pieczenia które zrobisz w kilka minut, taki ciastem na pewno zaskoczysz Gości. Masa sernikowa a w niej kuleczki z sokiem, wypróbuj przekonaj się.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • • 220 g herbatników kakaowych
    • 100 g masła
    • 1 kg sera sernikowego z wiaderka
    • 3 galaretki przezroczyste
    • 600 ml wody
    • 8 łyżek cukru pudru
    • 330 ml śmietany 30%
    • 300 g fruit caviar różne kolory
    • 2 galaretki wiśniowe
    • Kilka czereśni do dekoracji
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto z czereśniami i caviarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciastka 1. 1. Galaretki przezroczyste rozpuszczam w 200 ml gorącej wody, czerwone galaretki rozpuszczam 400 ml gorącej wody, odstawiam do wystygnięcia.
    2. Herbatniki kruszę, łączę z rozpuszczonym masłem. Masę herbatnikową układam na dnie formy.
  • masa 2. 3. Śmietanę ubijam mikserem z dodatkiem cukru pudru. Do śmietany dodaję stopniowo ser sernikowy oraz wystudzone galaretki przezroczyste, cały czas miksuję mikserem
  • masa 3. 4. Na koniec do masy sernikowej dodaję kuleczki fruit caviar, mieszam delikatnie łyżką
  • ciasto 4. 5. Masę sernikową wykładam na masę herbatnikową.
    6. Na masie układam wydrylowane czereśnie i zalewam wiśniowymi galaretkami.
    7. Ciasto chłodzę w lodówce 2 godziny.
  • ciasto 5. 8. Gotowe.
    9. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czereśnie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować