Bardzo proste i pyszne ciasto z czereśniami . Nie potrzebujemy za wiele czasu ,żeby je zrobić. Jest wilgotne ,miękkie i puszyste . Korzystajmy z owoców sezonowych.
30 min
Dla 10 osób
Średni
Składniki:
5 jajek
250 g margaryny
200 g cukru
1 op. cukru waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
300 g mąki pszennej
Ok 350 g czereśni wydrylowanych
cukier puder do posypania
Ciasto ucierane z czereśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Miękką margarynę utrzeć z cukrami na puszystą masę .
Dodawać po jednym jajku i cały czas miksować .
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia .Dodawać po trochę do masy .
2.Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.
Wylać ciasto.
Wydrylowane i suche czereśnie wykładamy na ciasto .
Posypujemy kruszonką.
Pieczemy w 180 stopniach 60 minut lub dłużej ( do suchego patyczka )
Gotowe posypujemy cukrem pudrem .
Komentarze