Ciasto owsiane z cieciorką i kremem czekoladowym z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Cieciorkę odsączyć z zalewy, przepłukać i zmiksować z jednym jajkiem za pomocą blendera na gładkie pure. Płatki owsiane zmielić na mąkę, dodać proszek, otręby, wiórki, rodzynki, siemię lniane i nasiona chia. Wymieszać. W misce ubić pozostałe dwa jajka z cukrem brązowym, dodać pure z cieciorki i zmiksować do połączenia się składników. Do jajek z cieciorką dodać suche składniki, olej kokosowy i połączyć całość mikserem lub łyżką. Dno tortownicy (o średnicy ok. 20 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć do tortownicy i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 30-40 minut. Gotowe ciasto wystudzić.
Krem: Składniki kremu zmiksować za pomocą blendera na gładką masę. Schłodzić w lodówce.
Ciasto posmarować kremem i udekorować orzechami, wiórkami i jagodami goji.
Komentarze