Ciasto białe kinder country - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Jajka z cukrem ubijać tak długo, aż potroją objętość. Mąkę przesiać w dwóch turach mieszając za każdym razem delikatnie, ale dokładnie za pomocą szpatułki. Wlać masło i wymieszać całość do połączenia. Masę przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt piec 35-40 minut w 165 stopniach góra-dół na dolnym poziomie piekarnika do tzw. suchego patyka. Po upieczeniu wystudzić na kratce. Przekroić na 2 blaty.
2.Krem: śmietankę doprowadzić prawie do wrzenia. Zdjąć z palnika, dodać połamaną czekoladę, rozpuścić. Schłodzić w lodówce przez noc. Następnego dnia ubić z mascarpone na sztywny krem.
3.Płatki: pszenicę preparowaną wymieszać z kajmakiem. Położyć na pierwszy blat biszkoptu w blaszce. Nałożyć 1/2 kremu czekoladowego, nałożyć drugi blat, wysmarować resztę kremu śmietankowego z czekoladą, na wierzch zetrzeć czekoladowe batoniki.
Komentarze